Behöver du läkarintyg visum kräver för att festival-luffa?

Du kanske har vuxit ur de svenska festivalerna. Istället för Ringamålafestivalen vill du ut och upptäcka internationella event. Kanske rentav luffa mellan olika länder eller stater för att delta i festivaler. Det här är fullt möjligt. Men om du tänker dig en längre tid i ett land som USA för att hänga på flera festivaler kan det vara så att du behöver läkarintyg visum kräver.

Läkarintyg visum till andra länder kräver

Det är inte alls ovanligt att länder kräver läkarintyg för att du ska få visum. Det läkarintyg visum kräver kan du få på en svensk klinik inför din resa. Det är viktigt att du i god tid tar reda på vad som krävs. Det går inte att åka och stå där på flygplatsen utan om visum med läkarintyg krävs.

Vilka länder vill ha visum med läkarintyg?

Det är ganska många länder som kräver visum om du ska vistas i landet en längre tid. Exempel på detta är USA, Sydafrika såväl som Kina och Japan. Åker du österut finns det också länder där det krävs visum.

Det man vill veta är att du är frisk och så kan det bli tal om att man ser på vaccinationer. Ibland måste du göra en mer avancerad undersökning för att konstatera att du inte har allvarliga sjukdomar som tuberkulos.

Boka in din läkarundersökning

För att få läkarintyg för visum ska du boka in en undersökning på en klinik som klarar av en den här typen av intyg. Beroende på var du ska åka så kanske du får genomgå blodprover och lungröntgen. Man röntgar lungor för att utesluta tuberkulos.

Om du ska till Ryssland så måste du bevisa att du inte har HIV eller hepatit. Det här kan kliniken hjälpa dig med. Du får också fylla i ett formulär med frågor. När allt är klart har du ditt intyg och då kan du få ditt visa.

Var ute i god tid

Under perioder då det är många som är ute och reser kan det vara svårt att få en tid dagen efter att du ringer för att få läkarintyg. Tänk på detta och boka så snart som du vet att du ska resa. Se till att du har all nödvändig information med dig. Du kan ringa kliniken och fråga vad som krävs.

Det sista du vill göra är att chansa på att din festival-luffning kommer att fungera utan visa. Om du kommer fram och inte har de papper som krävs så får du vända igen. Det är ju synd när du har planerat flera fina festivaler för de kommande månaderna.

/filmkamera-med-mick.jpg

27 Dec 2021