Ringamålafestivalen för en annorlunda semester

Om du gillar musik och kreativitet så kan Ringamålafestivalen vara något för dig. Denna tar plats på sommaren i den lilla orten Ringamåla i Blekinge och är ett annorlunda sätt att uppleva musik och kultur, långt ifrån storstädernas hektiska puls. Passa på att göra det mesta möjliga av din Sverigesemester och stanna till i denna lilla unika ort för en upplevelse som är både genuin och minnesvärd. Denna festival är perfekt för familjer och barn som vill roa sig tillsammans på ett tryggt sätt, lyssna till varierad musik och få se både lokala och internationella musikaliska förmågor.

Ringamålafestivalen för alla

Sverige är fullt av små orter och vackra områden, men detta är lätt att glömma bort då man funderar på att åka på semester inom landet. Ofta är det de stora, välkända turistattraktionerna som lockar såsom Stockholm, Göteborg och Gotland. Men du som ska bila genom Sverige bör minnas att resan är halva målet, och du gör dig själv en otjänst om du inte vågar ta de där små vackra omvägarna som leder till Sveriges alla dolda smultronställen. Ringamålafestivalen är en festival som ligger i Ringamåla, en småort i Karlshamn i Blekinge län. Denna festival kanske inte är stor och välkänd som många andra musikfestivaler, men den är också mer än bara en mängd konserter. Den innebär en chans för dig och din familj att umgås, lyssna på musik och uppleva svensk landsbygd när den är som bäst.

Varierad musik

Det finns gott om festivaler där endast skränig rock eller kommersiell pop är välkommet, men i Ringamåla är det istället det varierade och kreativa som är på agendan. Exotisk världsmusik och lokala svenska musikgrupper som går sin egen väg, oavsett vad som säljer mest skivor, är det du kan förvänta dig här. Detta är faktiskt en av de största musikfestivalerna i Blekinge så underskatta inte det utbud du kan finna, och du kommer nog bli förvånad över hur så mycket musikalisk kreativitet kan få plats på en så liten ort. Har du tur kanske du finner en ny idol, eller ser ett välkänt ansikte på scenen som du aldrig skulle förväntat dig att finna så långt ifrån kamerornas blixtar.

Mer än musik

Utöver musiken har du ytterligare saker att njuta av på Ringamålafestivalen. Det finns workshops och underhållning som håller igång mellan konserterna, där stor som liten kan utveckla sin musikaliska och kreativa ådra samt få sig ett gott skratt. Dessutom är miljön runt denna byggd mycket vacker med en gammal kyrka, pittoreska byggnader och svensk lummigt landskap som är fantastiskt att promenera runt i under sommarsolens sken. Så nästa gång du ska åka till eller igenom Blekinge under sommaren, passa på att svänga förbi denna festival i Ringamåla för att uppleva något nytt.