MADE-festivalen

Varje år så hålls det en hel del spännande festivaler i Sverige. Den som är allätare av musik och kultur kanske inte känner sig så hemma på rockfestivaler och andra tillställningar där man fokuserar på en viss typ av konst. För den här personen så är MADE-festivalen som klippt och skuren för att ge en alldeles unik upplevelse. Det här är en festival som sedan 2006 arrangeras i Umeå och som drar till sig många olika människor från Sverige och resten av världen.

MADE-festivalen i ett nötskal

Det är scenkonsten som står i centrum för MADE-festivalen men vad som händer där på scenen kan förstås variera. Norrlandsoperan står bakom den här festivalen men det betyder inte att du kan räkna med att få höra opera. Det spelas jazz och man framför fantastiska uppträdanden som kittlar åskådarnas fantasi. Det är inte bara svenska förmågor som uppträder på festivalen för det kommer även artister från utlandet som gärna vill vara med på en av Sveriges bästa festivaler. MADE är ett listigt namn för dels så handlar det ju om skapandet av konst för scenen och dels så är detta en förkortning för Music, Art, Dance och Experience.

Var med på nästa festival

Om du funderar på att åka till Umeå så ska du ta reda på när nästa MADE-festival går av stapeln och se till att vara där. Du behöver alls inte vara en festival junkie för att njuta av detta arrangemang, men om du nu är det så kan du räkna med att festivalen blir till en av dina absoluta favoriter. Läs mer online om när det blir dags igen samt hur mycket biljetterna kostar och se till att boka din plats i god tid!