Festivalresan till USA blev av med snabbavveckling

När det handlar om företagande och att sälja eller köpa bolag så är det sällan fokus på vilande bolag och hur deras värde kan göra skillnad i vardagen. Men faktum är att det faktiskt då och då händer att folk använder sig av denna typ av resurs för att få medel till viktiga privata behov som fester, resor och mer.

Med snabbavveckling kan du sälja ett vilande bolag och snabbt få ut pengarna ur det. Istället för att vänta i flera månaders tid kan du på en vecka ha pengarna som du sedan kan använda för allt från nya projekt till resor.

Jonas Nilsson är en driftig svensk entreprenör som dessutom älskar musikfestivaler. Då han insåg att det inte fanns några kontanter fria för Coachella Valley Music and Arts Festival i USA så använde han sig av en snabbavveckling för att snabbt få loss resurserna för äventyret.

Snabbavveckling för att åka på festivalresa

Jonas hade drivit ett mindre bolag som till sist gick i stå. Han brydde sig inte om att sälja eller avveckla det och gick vidare med annat i sitt entreprenörskap. I bakhuvudet såg Jonas detta bolag som en resurs som han inte dragit nytta av. När han var tvungen att få fram pengar snabbt till festivalresan så var han glad att ha denna resurs.

Med snabbavveckling blev det hur enkelt som helst för Jonas att sköta avvecklingen. Han sålde och fick genast ut pengarna som fanns i bolaget. För detta fick han betala en mindre summa till bolagstjänsten som sedan tog över likvidationen av bolaget. Det hela sköttes lagligt och effektivt och Jonas fick råd med den impulsiva resan.

Pengarna från bolaget täckte allt

Pengarna som frigjordes snabbt från avvecklingen räckte gott och väl till festivalresan. Jonas kunde använda dem för själva inträdet till festivalen, flygbiljetter, boende, mat och till och med shopping. Detta blev en oförglömlig upplevelse och dessutom en välbehövd paus i ett annars så hektiskt entreprenörliv med många bollar i luften.

/efterratt-2.jpg

10 Jun 2024