Plastgalgar till festivalen

En festival innebär en hel del logistik. Då kläder ska förvaras och hanteras så behövs det galgar. Detta oavsett om du är besökare på festivalen eller om du ordnar med uppträdanden. Kläder bör hängas på galgar och då är plastgalgar ett mycket bra val. Det här är ett material som ger flera viktiga fördelar som kan få betydelse för festivalen.

Plastgalgar är lätta att hantera

Plasten är ett lätt material. Det blir inte tungt att flytta på plastgalgar. Då de inte används så kan de enkelt packas ner och flyttas på för hand. Plastgalgen är ofta mycket kostnadseffektiv. Det går till och med att skapa särskilda galgar med tryck för festivalen. Då dessa inte är dyra så spelar det inte så stor roll var de hamnar när festen är över. De kan då finnas som ett minne i många olika garderober!

När plastgalgen har rätt form så kommer kläder som ska hänga på den att behålla rätt form. Plasten kan formas så att galgen passar perfekt för kavajer, skjortor, kjolar och mer. Det här en stor fördel med den här typen av galge.

Plast tål mycket

Samtidigt som plasten är lättviktig så tål den mycket. En plastgalge kan vara massiv och den kan klara av att många hanterar den. Då galgen hängs på och tas av ställningen flera gånger per dag så måste den hålla måttet. Om plasten är tillräckligt tjock så kommer galgen inte att gå sönder.

Det är också viktigt att galgen har rätt form. Om den har formats med tanke på flitig användning så behöver den inte vara så tjock. Bara på vissa partier. Kroken som man hänger galgen med ska också ha en form som är effektiv och säker. Den får inte vara spetsig eftersom detta kan skada kläder såväl som händer.

Om plastgalgarna blir dammiga så är det bara att skölja av. Det finns ingen risk för rost som med metallgalgar eller med mögel som med trägalgar. Dessutom behöver kroken inte vara av metall. Den kan vara av plast och en del av galgen vilket kan vara mycket smidigt.

Rätt storlek på galgarna

Vilken storlek en plastgalge ska ha beror helt och hållet på hur den ska användas. Det finns barngalgar som är till för mindre plagg och som också kan användas för detaljer som slipsar och flugor. När galgen ska vara för en kavaj eller jacka så måste den vara lite större för att ge stödet som krävs. Plastgalgar som är till för set kan ha två delar. En för toppen som ska hängas och så en undre del med klämmor där man kan fästa en kjol eller ett par byxor.

12 Dec 2018