Sälja aktiebolag innan det ens kom igång

Drömmarna om en ny festival kändes inte som drömmar och snart fanns det ett bolag för att göra slag i saken. Men så började folk backa ur och plötsligt var det inte alls en realitet att kommande sommar öppna portarna till en ny musikfestival. Då insåg gubbarna bakom projektet att det faktiskt går att sälja aktiebolag som inte ens kommit igång.

Varför sälja aktiebolag då man kan avveckla själv?

En avveckling av bolag behöver inte alls vara komplicerad. Detta särskilt då det rör ett bolag som inte ens har haft någon verklig verksamhet. Med alla dokument på plats är det bara att sköta processen som Bolagsverket förklarar steg för steg.

Fast när festivalen inte blev av och det blev till att avveckla det hela kände eldsjälarna att det vore bättre att bli av med det hela snabbare. De hade förstås nya projekt på gång och tyckte inte att de ville pyssla med att avveckla ab när det var dags att ta nya krafttag på annat håll.

Istället blev det att sälja aktiebolag för att få ut pengarna på en gång. Detta gjordes med snabbavveckling och samma dag som försäljningen gick igenom kom pengarna ut. Detta minus avgiften för tjänsten.

Drömmarna om festivalen består

Det blev ingen ny festival men det blev heller inte särskilt mycket huvudvärk av det hela. Genom att sälja aktiebolag för avveckling på ett smidigt sätt kunde man komma igång med ett helt nytt projekt utan bolag till att börja med och vem vet, kanske blir det en hy festival ändå trots att det hela startar igen som planeringsprocess utan ett bolag…

2 Aug 2021