Starta aktiebolag och synas på festivaler

I Sverige finns det många spännande festivaler och dessa är utmärkta tillfällen för företag att synas lite bättre. När du vill starta aktiebolag kanske du inte direkt tänker på vilka festivaler som kan vara av intresse, men det borde du kanske göra. Festivalerna är viktiga projekt och de lockar många människor som kan handla från dig och lära sig mer om dina tjänster och produkter.

Starta aktiebolag och boka in festival

Redan från start när du registrerar ett bolag kan det vara av intresse att se framåt och boka in första festivalen. Du har antagligen en solid affärsplan för att starta aktiebolag och vet precis hur du ska börja jobba. Om festivaler inte finns med i planen kanske du vill lägga till detta.

Starta egen festival!

Men alla som driver företag nöjer sig inte bara med festivaler som redan finns. Det finns gott om personer som själva vill dra igång nya event. I Malmö började matcyklarna samarbeta 2019. Då samlades de olika företagen i en gemensam lokal på Augustenborgstorget.

När matcyklarna samlades blev det prat om festivaler. Man tänkte sig att det nog skulle bli en gemensam insats på kommande Malmöfestivalen. Men mer än så pratades det också om en unik matcykelfestival.

Tanken med en sådan festival är både god mat och miljö. Att kunna ersätta bilen med cykeln är en spännande tanke och något som Malmös matcyklar sätter fokus på. På samma sätt kan andra typer av företag visa sina framfötter med en festival.

Drömmar om festivaler

Det finns de som inte ens har hunnit starta aktiebolag men som redan drömmer om att ordna med festival. Detta är särskilt tydligt bland elever som går på underhållningsutbildningar. Bland dessa elever är det inte ovanligt att ha som mål att starta en egen festival.

Inom underhållningsbranschen finns det ju många möjligheter till festivalarrangemang. Det kan handla om musik, konst, teater och mer. Dessa områden kan också blandas för att ge en helt unik upplevelse för folk som behöver krydda sin vardag med något som inspirerar.

Kanske enklast att vara med på ett hörn

För dig som just har valt att starta aktiebolag kan det förstås kännas som bra mycket att stå i. Att dessutom ordna med en egen festival blir kanske för mycket. Då kan det vara klokare att se på vad som är på gång. Att vara med på ett hörn på en existerande festival kan räcka långt. Det gäller bara att hitta rätt fest och att se till att medverkan verkligen ger den reklam och försäljning som du är ute efter.

15 Jan 2020