Är du redo att köpa lagerbolag?

Det kan låta hur bra som helst att kunna dra igång ett företag på stört. Detta särskilt om du redan nu har beställningar och vill kunna skicka räkningar till dina kunder. Ett lagerbolag är redo för start. Du behöver inte ta hand om registrering för det är redan gjort. Det här kan spara tid som blir mycket viktig.

Men är du redo för att köpa lagerbolag? Det här är en viktig fråga som du måste beakta innan du kontaktar en bolagsservice som säljer bolaget som är redo för bruk. Du vill ju inte göra misstag som sedan kommer att leda till att du får avsluta bolag i förtid.

Ett lagerbolag är klart för start

Lagerbolaget har en mycket stor fördel. Det är registrerat. Du får ett organisationsnummer så att du kan börja ställa ut räkningar och driva din verksamhet. Om du köper ett lagerbolag idag så kan du alltså redan nu komma igång med din verksamhet. Om du har en bra affärsplan och redan har allt det praktiska redo för start så är det mycket bra. Men det finns förstås mer att tänka på.

Har du ett namn?

Det kan verka så självklart men faktum är att många inte inser att ett namn ska planeras på rätt sätt. Namnet på ditt företag kommer ju att förknippas med det som ni gör. Om det är för konstigt eller inte alls påminner om verksamheten så är det inte bra.

När du ansöker om att få köpa lagerbolaget så ska du få ge flera förslag. Då kommer du att skriva det namn som du föredrar först. Om det här är ett normalt namn som påminner om verksamheten och stämmer väl överens med din verksamhetsbeskrivning så kommer det antagligen att bli godkänt.

Om det finns ett annat företag som har ett liknande namn så kan Bolagsverket säga nej. Det här ska du tänka på. Det kan ju vara så att det finns ett annat ab i en annan svensk stad som heter något mycket snarlikt. Då får du gå på ditt andra eller tredje alternativ.

Med tanke på framtiden

När du skriver in verksamhetsbeskrivning och anger namn så ska du tänka framåt. En verksamhet som utvecklas måste har rum för detta i beskrivningen av företaget. Om du till exempel kommer att börja med en viss typ av tjänst online så är det bättre att tala om IT-tjänster rent allmänt än att beskriva tjänsten som du startar med.

Det är klart att det går att uppdatera namn och göra ändringar med Bolagsverket. Men det är aldrig dumt att planera rätt från start. Ge alltså din företagsstart lite mer tid än vad din iver först vill. Det kan löna sig i det långa loppet!

25 Jul 2018