Avveckla ab utan kunskap

Kanske har du drivit ett bolag som på ett eller annat sätt har varit involverat i festivalverksamhet. Du kan det mesta om festivaler och allt som ska till för att dessa ska bli lyckade. Men när det handlar om administration och ekonomiska beslut så är du inte expert. Det här är något du ska tänka på då du vill avveckla ab. Om du inte har kunskaperna som krävs för att likvidera så kan du få dem. Men frågan är om du har tid och lust att sätta dig in i proceduren…

Avveckla ab genom att sälja det

Det går att sälja ab för avveckling. Det här går till på så vis att du säljer aktiebolaget till en bolagsservice. Deras uppgift blir sedan att steg för steg sköta likvidationen. De kommer inte att driva bolaget vidare. Du kan lita på att det läggs ner på rätt sätt. Det här kan vara ett mycket bra sätt att avveckla ab på. Men du ska tänka på att det kan kosta en slant.

Är det värt kostnaden?

En del menar att det inte är värt att låta en bolagsservice sköta likvidation för att det kostar för mycket. Men då ska du betänka hur mycket tid du sparar på detta. Om du själv ska sköta en avveckling av ab så kommer det att ta tid. Du måste sätta dig in i regler och hela tiden se över att du har gjort rätt.

Tid är också pengar. Till detta så kommer oron för att det inte blir rätt. Bolagsverket kommer inte att finnas där för varje fråga du har med svar på stört. Du måste själv se till att du vet vad du gör. Även om det inte är svårt att lära sig så måste du inse att det kommer att ta upp en stor del av din tid.

Du betalar för att själv slippa sköta avvecklingen och för att veta att den görs på ett sätt som du kan stå för. Det kommer inte att komma påminnelsebrev från Skatteverket till dig då en professionell bolagsservice har skött jobbet.

Många fördelar med hjälpen

Det finns många fördelar med att avsluta ett bolag på rätt sätt. När bolagsservicen sköter jobbet så vet du att de gör allting i enlighet med de regler som gäller i Sverige. Du kan fokusera på annat. Kanske finns det ett jobb som kommer att kräva all din uppmärksamhet. Då är det ju bra att du inte har huvudet fullt med likvidationen av det gamla bolaget.

Det här är bara några exempel på hur bra det kan vara att få experthjälp med att avveckla ab. Dessutom så går det ju snabbt och det är verkligen smart.

7 Aug 2018